reklam

4 Mart 2013 Pazartesi

Özel Hastane Sünnet Fiyatları, Sünnet Ücretleri

Yaz aylarının gelmesiyle sünnet merasimleri de yaklaşmakta... Çocuğunu sünnet ettirmek isteyenler için bazı bilgileri paylaşmak istedik...

15 Haziran’dan itibaren yürürlüğe girecek tebliğe göre, sünnet parasını devlet ödeyecek.

Tebliğe göre, SSK, Bağ-Kkur ve Emekli Sandığı mensuplarının yanı sıra Yeşil Kartlıların da sünnet masrafları, devlet tarafından karşılanacak.

Böylece vatandaş tüm üniversite, devlet ve özel hastanelerde yaptırdığı sünnetler için herhangi bir ücret ödemeyecek.


ÖZEL HASTANELERDE 150 YTL

İSTANBUL’daki özel hastanelerde uçurma tekniği ile yapılan sünnet ücreti kişi başına 150 YTL olarak belirleniyor.

 Bağcılar’daki Özel Meltem Hastanesi sünnet olacak çocuk başına 150 YTL ücret talep ediyor. Hastane yetkilileri 100 kişilik gruplara bu teknikle uygulanacak sünnet için yüzde 10 ila 15 dolayında indirim yapabileceklerini belirtti.

Anestezi tekniğiyle sünnet yapan Ümraniye’deki Özel Dünya Hastanesi ise kişi başına 300 YTL talep ediyor. Hastane 100 kişilik gruplar için yüzde 15’e kadar indirim uygulayabiliyor.


Özel hastanelerde  SGK paket fiyat belirliyor ve pakette yer alan tetkik ve görüntülemelerden fark ücret alınamıyor. Muayene ücreti ortalama 25 TL civarında olup, buna tetkik, muayene, ultrason, röntgen, laboratuar tahlilleri gibi hizmetler dahil. SGK bunlar için ayrıca bir ödeme yapmıyor, sadece 25 TL ödüyor.

Ameliyat da paket fiyatla olup, 250 TL ile 2000 TL arasında değişiyor. Örneğin sünnet için SGK’nın ödediği 50 TL ve hastanelerin alacağı fark 45 TL olabiliyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder