reklam

13 Mart 2013 Çarşamba

Tüp Bebek Fiyatları 2013, Tüp Bebek Maliyeti Ne Kadar?

2013 yılı itibariyle tüp bebek fiyatları aşağıda belirtilmiştir...

Birçok ülkede tüp bebek uygulaması 9.000 ile 10.000 dolar arasında bir maliyet ile yapılmaktadır. Türkiye’de ise bu rakam 3000 TL’ye kadar düşmektedir.

Tedavi maliyeti 1400-2100 dolar arasında değişirken ilaçları ise 1500-1800 dolar arasında seyretmektedir. Basit bir hesaplama ile tüp bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin yaklaşık olarak 5.000 TL kadar bir bütçe hazırlamaları gerekiyor.

Herhangi sağlık kurumuna bağlı iseniz örneğin emekli sandığı, bu kuruluşun size sağladığı avantajlardan yararlanmak için sağlık bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinden ya da üniversite hastanelerinden tüp bebek tedavisi uygundur raporu alınması gerekmektedir. Bu rapor alındığında tedavinizin 1.123 TL’lik ücretini bağlı olduğunuz kurumdan alma hakkına sahip oluyorsunuz.

 Tüp bebek işlemi bittikten sonra (Tüp Bebek Uygunluk Raporu) hangi merkezde tedavi uygulandığını açıklayan raporu epikriz ile sevkinizle kurumunuza getirmelisiniz. Bu 1.123 TL’lik ücreti size belirli zaman diliminde geri ödenecektir. Bunun yanında tedavi için erkekten ameliyat yöntemi ile sperm alındığı durumlarda.

Mikro –tese ameliyat adı verilen operasyon geçirilmiş ise ameliyat ücretinin 600 TL kısmı bağlı olduğunuz kurum tarafından ödenmektedir. Tedavi bittikten sonra herhangi bir ilaç verildi ise ilaç raporu ile ilaç ücretinin %80’lik kısmını kurumunuz ödemektedir.
sanalmercek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder